Trädgård

IMG_2678 (kopia)

I min trädgård finns många blommor. Den är inte så där modern och tjusig som man ser i magasin, men jag gillar den. Jag gillar ju färg, så jag köper lite allt möjligt och planterar. Fyller upp det det blivit lite plats. Ibland blir det bra, ibland mindre bra. Men är det tätt kommer inte ogräset upp, och det är ju rysligt praktiskt.

Jag har några stora perennrabatter, en del krukor, grusgång (där frodas ogräset) och ett grönsaksland där det också finns mycket blommor. Ca 50 dahlior, de flesta orange, men några nya sorter i andra färger finns också. De har inte börjat blomma än som de orange, men de är på gång. De orange är mycket mörkare i färgen i år mot vad de brukar vara, drar nästan lite åt rött/cerice. Vet inte vad det beror på. Det är gamla knölar som jag har haft i många år.

Sen finns det bönor, lite lök, rödbetor, morötter, jordärtskocka och lite ettåriga blommor. Vi har även 9 äppleträd och två päronträd. I år blir det nästan inga äpplen, frosten kom olämpligt och tog blomningen. Jag trodde det hade klarat sig, men inte då. Vi har ett Åkerö, där finns det lite frukt, men annars är det skralt i år.

I morse var det dimmigt och mulet. Hade egentligen tänkt fota spindelnät och dagg, men det funkade ju inte i det mulna vädret. Men jag tog kameran och gick ut ändå, och fotade blommorna lite ”på håll”. Inte så där jättenära som jag brukar. Jag tog även en tur till den gamla vinrankan som växer vid det gamla hönshuset. Den är gigantisk, har rötter ner i bäcken och sköter sig själv numera:) Sura druvor är det, så det är mest fina att titta på och pynta med.

Så nu får ni en liten titt i min trädgård och vad som växer där. Och eftersom jag har en stor trädgård blir det många bilder, scrolla hela vägen så missar ni inget 🙂

/ Lena

IMG_2672 (kopia)

IMG_2673 (kopia)

IMG_2674 (kopia)

IMG_2675 (kopia)

IMG_2676 (kopia)

IMG_2677 (kopia)

IMG_2680 (kopia)

IMG_2690 (kopia)

IMG_2692 (kopia)

IMG_2693 (kopia)

IMG_2697 (kopia)

IMG_2703 (kopia)

IMG_2705 (kopia)

IMG_2710 (kopia)

IMG_2712 (kopia)

 

IMG_2743 (kopia)

IMG_2747 (kopia)

IMG_2752 (kopia)

IMG_2770 (kopia)

 

4 reaktioner till “Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s