Skogsbrand

IMG_6696 (kopia)

Sverige brinner nu, det har väl inte undgått någon. Det är så gräsligt torrt, så minsta lilla gnista kan orsaka förödelse som vi inte kan hantera.

Och ändå hör man och läser dagligen om människor som grillar, slänger fimpar och annat som kan ta eld. Och som inte verkar ha fattat någonting, man tar sig för pannan…I morse hörde jag två journalister på lokalradion som tyckte att vädret idag, lite mulet och ev nån regnskur, var dåligt väder. Och hoppades verkligen att när deras semester börjar nästa vecka på sol och värme igen. Dåligt väder har vi haft i två månader nu, regn är bra väder. De har uppenbarligen inte heller fattat någonting…Jag vill också ha sol på min semester, men inte i över två månader i sträck. Lagom är väl ändå bäst eller?

I måndags brann det i grannens skog, nån kilometer hemifrån. Ett blixtnedslag orsakade denna branden.Så nu fick vi det nära här, och det blev riktigt otäckt. Vi bor ju också i skogsbrynet, och brand här tillsammans med lite vind vore katastrof.

Vi åkte till brandområdet idag, så hemskt att se, men vilken oerhörd tur att det inte spred sig mer. Räddningstjänsten tillsammans med frivilliga lyckades begränsa och släcka tack och lov. Så jag visar er några bilder från området. Och skickar en tanke till alla som kämpar mot andra bränder. Ni är hjältar allihop! Och en tanke till alla som drabbas, de som måste fly sina hem och de som får hus och egendom förstörda.

Klicka på bilderna så blir de större.

 

 

/ Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s