Motgångar

img_6475
Trassligt värre

Vissa dagar är bara så där lite jobbigare än andra…. Idag har vi haft möte med Trafikverket ang. en utbyggnad av järnvägen från idag två spår till fyra spår. Enligt deras planeringar kan det bli så att ett eller båda spåren hamnar precis utanför vårt hus, och det kommer att bli så mycket buller att vi kanske inte kan bo kvar. Det finns andra alternativ också, så vi vet inte än vilket man väljer.Vi har vetat om detta ett tag, och mötet idag gav väl egentligen ingen ny information. Men blir det så att spåren byggs här känns det rätt omöjligt att bo kvar i huset,kan man inte bullerdämpa tillräckligt  får de lösa in det och vi får bygga någon annanstans. Gården har vi ju kvar, så flytta är inget alternativ. Nu har ju Trafikverket dock väääldigt lång handläggningstid, så innan 2020 händer inget. Och förmodligen inte då heller, vi vet av erfarenhet att det som planeras tar mycket längre tid än vad som är sagt från början. Men det känns riktigt tungt idag, precis som den dagen vi fick veta det första gången. Så jobbigt att inget veta, våra planer på renovering går i stöpet, känns ju rätt meninglöst att göra nåt om det ändå ska rivas sen….Så nu hoppas vi att de bygger på nån bättre plats som inte påverkar hus och hem. Hoppas, hoppas….

För att skingra tankarna lite gick jag ut med kameran. En grå blåsig och tung dag gjorde att jag på nåt sätt att bilderna skildrar det också. Vissna löv, fröställningar från en gång vackra blommor och lite annat fick bli motiv idag. Och på nåt sätt ger det också styrka, nu får vi bita ihop och gå på. Vardagen måste ju ändå fungera, men denna dagen får vara jobbig. Det kommer ju att lösa sig på nåt sätt, det är jag övertygad om. Men det blir inte alltid som man tänkt sig….

img_6418
Visset
img_6498
Rester

 

img_6512
Gammal

 

img_6529
Liten

 

img_6533
Ensam eller inte??
img_6428
Ny grönska

Önskar er alla en fin vecka! Kram/ Lena

25 reaktioner till “Motgångar

 1. Så fantastiskt du har illustrerat texten med dina bilder. Jag kan tänka mig att det måste kännas hårt att behöva flytta när man inte valt det själv, att man i ett sånt läge känner sig både frustrerad, ledsen och liten. Hoppas verkligen att de kommer välja den lösning som inte drabbar er.

 2. Oj vad tråkigt! Till och med jag har svårt att tänka bort Hallebo huset! Jättefina bilder i allafall, hälsa gubben.
  Kram från Älmhult

 3. Nej, det där låter inget vidare. Även om det kan kännas bättre att allt tar tid så förstår jag era tankar kring renovering och så… Hoppas verkligen att det löser sig till det allra bästa. Att gå ut i naturen och fotografera är verkligen en bra medicin. Man kan liksom glömma allt för en stund. Underbara bilder. Må så gott!

  1. Tack så mycket! Det värsta är väl att ev löser man in huset och vi får bygga på annan plats på gården. Blir ju mycket kostnader också, ersättningen täcker inte allt på långa vägar…. Och jag trivs väldigt bra i vårt gamla hus som är byggt 1934. Men vi håller tummarna att det löser sig.

 4. Oj förstår att det är tungt. Det är såklart jättebra att de bygger ut med mer spår men det är synd när det påverkar ens egna hem… Håller tummarna för att det löser sig för er på bästa sätt!

  En tur i naturen med kameran botar det mesta, och finfina bilder tog du ju med dig tillbaka också!

  Svar: Ja det tar såklart ett tag att lära sig alla funktioner och hur man använder dem på ett sätt som passar en själv och det man fotograferar. Ja den är supersmidig, älskar den! Jag arbetar likadant som du, min stora systemkamera är min arbetshäst medan GM1:an får följa med i vardagen. Perfekt kombo! Kul att höra att du är nöjd med din kamera från Panasonic 🙂 Kram och trevlig måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s