Vila

P1000696 - kopia
Hett i Palma

I morgon börjar jag jobba igen efter semester del 2. Dessa två veckorna som har gått har gjort susen verkligen. Nu känner jag att jag hänger ihop igen, och kan möta hösten med allt vad det innebär utan att stressa upp mig. Jag har haft sån himla tur med vädret, och säga vad man vill, men sol och värme gör gott för kropp och själ. Vi har tillbringat en vecka på Mallorca, sen har jag arbetat i trädgården, och nu avslutade vi med en helg i fina Halmstad.

I år valde jag att ta med mig lilla kameran till Mallis. Brukar ha min stora, men kände att jag inte ville släpa runt på den,  så jag tänkte nytt och valde min lilla Panasonic Lumix gm5. Och jag har i mitt tycke iallafall inte fotat alls mycket 🙂

P1000746 - kopia
Tak
P1000800 - kopia
Valdemossa
P1000805 - kopia
Valdemossa
P1000828 (kopia)
Valdemossa

Trädgården har i övrigt krävt sitt, och jag som fuskat med träningen på semestern har fått tänka alla pass som träning när jag har rensat och grävt och grejat. Det känns ändå som om kroppen är starkare nu sen jag började träna regelbundet, så det är väl bara att köra igång igen nu.

I år har jag sått sommarblommor i rätt stor mängd, blandat flera påsar och slängt ut i grönsakslandet. Och jisses vad färggrant det har blivit, helt i min smak! Så när det inte har blåst, för det är något det har gjort i sommar, har jag krupit runt bland blommorna. Så himla kul. Jag passade även på att fota spannmål innan tröskningen.

I helgen var vi i Halmstad, och i går var det jättefint väder, så vi åkte till Tjuvahålan vid Tylösand. Det är jättefin utsikt över havet där uppe på klipporna. Prins Bertils stig går där längs kusten, en fin vandringsled. Jag kom dock på mig själv ibland att jag tittade lika mycket ner i backen, men så fick jag ju också syn på vacker Ljung och spindelnät. Så är det att vara macrofotograf, har inte alltid koll framåt 🙂 Det går rätt mycket folk där, och jag tror nog att de undrade vad jag gjorde när jag nästan fotade uppochner för att få Ljung, hav och himmel att smälta ihop. Men jag fick de bilder jag ville ha iallafall.

Önskar er alla en fin vecka!

/ Lena

 

IMG_4311IMG_4732IMG_4746IMG_4806IMG_4822IMG_4897IMG_4926IMG_5049IMG_5099IMG_5040

IMG_3982
Korn

 

IMG_4389
Havre

11 thoughts on “Vila

 1. Så fina bilder. Valdemosa är så vackert . Du har ju också fotat så många fina blommor. Härliga bilder på dem. Jag har också en Panasonic Lumix med både macro och jättestor zom som komplement till stora systemkameran. Jag är jättenöjd med den. Den fångar tom objekt på längre avstånd än mitt klumpiga teleobjektiv på 70-300mm på systemkameran. Blev mycket överraskad när jag hade köpt kameran.
  De fina suddiga färgerna som du har i bakgrunden på blommorna…….har du något filter eller något? Det är så fint och jag vet inte hur man får fram så fina macrobilder.

  1. Tack så mycket! Vad roligt att du har en Panasonic också. Jag har bara ett objektiv än så länge, kanske blir en zoom så småningom. När jag fotar macro försöker jag se till att ha något i förgrunden och något som bakgrund, och är man tillräckligt nära förgrunden så smälter den ihop med motiv och bakgrund. Jag använder inga filter. För-och bakgrund blir ett naturligt filter. Prova så får du se😊
   /Lena

 2. Underbara bilder och läsning. Jag tror bestämt vi gjort samma lika… Vi valde också att slänga ut frön istället för att odla grönsaker denna sommar och undrar om inte vi valde samma sorts fröpåse för jag känner igen varenda liten blomma du fotat 🙂 Jag kommer att göra samma sak nästa år. Jag har hellre vackra blommor och massor av fjärilsbesök istället för att rensa ogräs och bli ledsen över misslyckade grönsaksodlingar. Dessutom är det perfekt att ha denna blomsteräng i sin egen trädgård 🙂 Ha det gott.

  1. Tack så mycket! Visst blev det en härlig färgprakt av den fröpåsen? Gör om nästa år igen jag också. De blommar fortfarande fint i det goa höstvädret och det tackar jag för 😊

 3. Så vackra bilder! Visst är det häftigt att en helt ny värld öppnar upp sig för oss om vi bara tar oss tiden att se den? Jag brukar också tänka på att det måste se roligt ut när man ligger platt fall på magen för att få till den där rätta bilden. Det har hänt att människor har kommit fram och ha velat hjälpa mig upp. Det har trott att jag har ramlat men vad gör man inte för konsten?
  Önskar dig en skön helg 🙂

  1. Tack! Haha, så du har också råkat ut för hjälpande händer. Men det ju ändå tur att någon bryr sig. Det finns så mycket fint att se, bara man tar på sig fotoögat. Och slutar tänka att man ska fota den eller den bilden. Bättre att låta det ske bara, då kommer det till en på ett helt annat sätt.
   /Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s