Frozen

Nu har vintern kommit på allvar verkar det som. Nu när julen är undanstädad och vårgardinerna är på plats i köket. Som macrofotograf kan jag inte var annat än nöjd, ljuset är magiskt och rimfrost i mängder har det blivit. Så i fredags flexade jag ut lite tidigare och tog en snabb runda innan solen gick ner. Och det har blivit turer med kameran både i går och idag. I går var det dock mulet, så då passade jag på att lära känna min nya lilla Panasonic Lumix G5. Jag vill ha en liten kamera som lätt får plats i väskan och i jackfickan och det gör verkligen denna lilla skapelse. Den är  verkligen pytteliten 🙂 Jag fotade lite landskapsbilder bara för att testa olika funktioner. En kul panoramafunktion hittade jag och resultatet blev så här:

P1000120

När det är så här mulet blir bilderna i det närmaste svartvita. Dessa bilder är från våra fina beteshagar där kvigorna betar på sommaren. Det är från början ett knekttorp, med massor av stenmurar och stora fina ekar. Ett jättefint ställe.

P1000108_1P1000124_1 (kopia)1P1000126_1

Resten av fotograferandet denna helgen ägnades åt makrofoto. Jag har ett dåligt isolerat fönster i ett av rummen, och där bildas fantastiska ismönster. Har fotat många gånger där, men såna här bilder kan man ju inte få för många av eller? Alla är ju unika, mönstret växer och förändras för varje dag. Fascinerande!

IMG_3825IMG_3844IMG_3850

De sista bilderna jag visar idag är från i eftermiddag. Jag kom ut lite för sent, så solen höll på att gå ner, så det blev inga klassiska macrobilder, jag fick tänka om och improvisera lite. IMG_3871IMG_3873IMG_3876

Önskar er alla en fin vecka!

/ Lena

12 thoughts on “Frozen

    1. Hej Bosse! Tusen tack! Det var fina ord som gläder mycket, även om jag inte alls räknar mig som proffs, utan som en glad amatör som lär sig nya saker hela tiden.
      Trevlig helg! / Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s