Sniglar, mossa och annat spännande!

Strävar nedåt?
Strävar nedåt?

I morse var det så härligt ute. Solen sken, det var lagom varmt och daggen låg kvar. Så lämpligt för mig som gillar blingbling 🙂

Turen blev inte lång, första stoppet bakom lagårn och där hittade jag små sniglar i gräset. Jag använde Pentaconet idag med en 21 mm mellanring. På nån bild har jag tagit av ringen, ni ser vilken bild det är. Vitsipporna fick ett sista besök för denna säsongen. Det har jag säkert sagt förut, men några bilder till blev det…

Sen gick turen till de små ängarna i skogen. Där fanns det fin mossa med färglada sporer. Blev liggande på mage i 1,5 timme. fattar inte hur fort tiden går! Och kaffet smakade väldigt gott när jag kom hem sen.

I morgon måndag ska jag visa bilder och föreläsa om makrofoto på Alingsås Fotoklubb. Lite pirrigt, men det ska nog gå bra. Så himla kul att bli tillfrågad. Jag har ju visat några gånger nu, senast i bygdegården  här hemma. Men nu blir det för andra duktiga fotografer, och det ställer andra krav. Men jag tar det med ro och hoppas de blir nöjda. Sen är det mer spännande saker på gång, men det berättar jag senare, ska hålla er på halster nån dag till . Vi hörs!

/ Lena

Klicka på första bilden, så öppnas galleriet och du bläddrar med pilarna.

11 thoughts on “Sniglar, mossa och annat spännande!

 1. Så mycket gott blingbling du hittade idag Lena, tycker vitsippebild nr 1 är strålande! Ska bli kul att att hänga med till Alingsås i morgon och se fler bilder där. Lycka till!! / Inger

  1. Tack Inger! Ja, idag var det en bra dag, och för varje dag som går lär jag mig mer om detta lilla knepiga objektiv. Vilken utmaning att få skärpan rätt:)
   Tack för att du stöttar i morgon. / Kram

 2. Så vackra bilder! Kul att du ska hålla föredrag om macrofotografering. Jag har kommit på att mitt macroobjektiv inte är tillräckligt för att få så fina nära bilder. Men jag får väl köpa mellanringar någon gång. Det är ju ett alternativ.

  1. Tack så mycket Christina! Det ska bli kul och spännande i morgon. Vad har du för objektiv? Pentaconet är ju inget macro egentligen, men med mellanringar funkar det fint. Sen har jag ett Tokina 100mm macro också. Det är jättebra.
   /Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s