Fototokig :)

Sippa 1
Sippa 1

Ja, det är jag, och som tur är delar jag det nöjet med många andra. Att gå ut i naturen, där det händer så mycket nu är helt ljuvligt. Går liksom inte att få nog av vitsippebilder. Fast jag har ett litet deleteparty efter varje fototur, kan ju inte spara på alla bilder…särskilt som jag har ställt in på serietagning. När man fotar med kort skärpedjup som jag gör, blir det lätt suddigt. Minsta lilla skak och bilden blir dålig. Så jag kör serietagning, och får då flera bilder av samma motiv. Sen får jag välja ut den bästa i datorn. Om, eller när jag köper nytt makroobjektiv ska jag ha ett med stabilisator. Det har jag på mitt 70-200 och det är jättebra.

Nu har jag semester en vecka, och trädgårdsarbete väntar, men även foto så klart. Så det kommer fler bilder.

/ Lena

17 thoughts on “Fototokig :)

  1. Böljande och skyddade är helt fantastiska även om alla foton är vackra. Vad ska man tänka på om man letar macroobjektiv tänker du? Jag börjar bli väldigt sugen på att skaffa ett. Och förresten, vem är inte fototokig? Jag får inte nog av blåsipporna jag 🙂

    1. Tack Lena! Blev så glad när jag hittade spindelnät, gillar att fota dem. Ska du köpa macroobjektiv tycker jag du ska satsa på ett 90 eller 100 mm, då behöver man inte krypa så nära. Kolla CyberPhoto eller Scandinavian photo, eller gå till en fotohandlare och kläm och känn. Jag har ett Tokina 100mm, men Tamron 90mm är också jättebra. Hoppas du hittar nåt☺

  2. Wow vilka läckra bilder! Kan inte välja någon som favorit – det är ett favoritgalleri helt enkelt 🙂 Jag tror jag måste satsa på en bättre kamera snart, för jag är riktigt sugen på att fota sådana läckra macrobilder (om jag nu kan det, det beror ju inte enbart på kameran).

  3. Grodan som försvann är underbar, min favorit tillsamman med sippebid nr 1. Härliga underbara vår, och så ska du ha semester. Avis måste erkännas, hoppas vädret håller i sig! Ses vi i morgon?

    1. Tack Inger! Gillar grodan också, men snopet att den simmade iväg, jag som vågade mig ut på den sneda flytbryggan och allt😊 Tror jag kommer i morgon, om jag inte behövs hemma. Det är vårbruk😊 Jag hör av mig.

  4. Kreativa och sköna bilder! Måste säga att jag trots alla fina vitsippsbilder nog ändå uppskattar violbilderna (och då främst ”Böljande”) minst lika mycket som vitsippsbilderna. Men bilden ”I den härliga vårsolens glans” är förstås ett mästerverk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s