Efter Sven

Blå snömoln
Blå snömoln

I fredags kom så stormen Sven på besök. Gillar inte stormar, de ställer till med så mycket besvär. Bor man  på landet, kan det hända en massa, strömmen försvinner( dock inte denna gången), det yrar igen så man inte kan ta sig ut med bilen och en massa annat. Jobbar man som jag med bemanning inom vård och omsorg, kan det bli mycket arbete om inte personalen tar sig till jobbet och sina brukare. I mitt jobb ingår även att sitta i infostaben vid extraordinära händelser. Infostaben ansvarar för information till invånarna via hemsida, radio, presskonferenser bla. Vi hade en stor övning gemensamt med Alingsås och Vårgårdas räddningsförbund för några veckor sedan. Scenariot då var en storm av klass 3 med alla dess svårigheter. Nån vecka senare kom Simone och då fick vi genast skarpt läge. Kändes lite olustigt att vi hade övat samma sak så nära inpå. Nu kom Sven, och man är verkligen ”på tå”, tack vare övningen och Simone. De som tycker att det förstoras upp vid stormar och liknande tycker jag istället ska vara tacksamma att de klarar sig helskinnade. Det är bättre att göra ”lite för mycket” än inget alls.

Nog om detta. I helgen fick vi besök av dottern med sambo. Det blev en promenad i skogen på lördagen, och jag passade förstås på att fota. Söndagen ägnades åt tunnbrödsbak, men en liten fototur blev det, innan det mörknade. Det snöade och blåste rejält under dagen, men slutade lagom tills jag stack ut näsan. Mycket snö har det blivit, på nåt ställe sjönk jag ner till knäna.

Önskar er alla en fin vecka med mycket julpyssel 🙂

/ Lena

4 thoughts on “Efter Sven

  1. Det kan vara livsviktigt för den som behöver hjälp i hemmet att hemvårdarna kommer fram i alla väder. Bra med alla slags övningar som ger kunskap och erfarenhet som underlättar i arbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s